Понедељак, 04. Април 2016.

Почело крпљење ударних рупа и превлачење улица

Радовима у улици Косте Тодоровића, почело је крппљење ударних рупа и пресвлачење улица у Неготину. Радове изводи предузеће за путеве из Зајечара по спроведеном поступку јавне набавке.

  

„Процењена вредност ових радова је 9 954 000 динара. Истовремено са овим радовима почећемо и са крпљењем и пресвлачењем општинских путева који су у нашој надлежности. За тај  посао је такође, након спроведене јавне набавке, ангажовано Предузеће за путеве из Зајечара, а вредност радова је  39 984 000 динара. Радиће се и рехабилитација општинских путева, која се такође односи на пресвлачење путева на територији општини Неготин и за ове намене је издвојено 59 882 000 динара. Извођач радова биће такође ПЗП Зајечар. Морам да кажем и то да су ове године одвојена четири пута већа средства за крпљење ударних рупа и пресвлачење асфалтом него прошле. Подсетићу вас, током 2015. године, утрошено је 1400 тона асфалта и пресвучено 7 391 метара квадратних површина, тако да ће ове године, с обзиром на већа издвајања, пресвучене површине бити далеко веће“ – истакао је Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско земљиште.

  

Радови на крпљењу ударних рупа трајаће током целе године, с обзиром на појаву нових, али ће највећи део средстава бити утрошен у наредна два-три месеца, док ће евентуална нова оштећења бити санирана до краја године.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.