Субота, 03. Март 2018.

Почело извожење снега из градских улица

На основу наредбе Штаба за ванредне ситуације ЈКП “Бадњево” ангажовало је синоћ додатну механизацију на чишћењу и извожењу снега из пет градских улица и централне градске зоне. Радове су обишли Владимир Величковић, председник општине Неготин и Мерлина Селенић,заменик председника општине Неготин,  члан Општинског већа за комуналну делатност, Далибор Ранђеловић и Драган Мијуцић.извршни директора ЈКП “Бадњево”.

 

Екипе ЈКП “Бадњево” извожење снега почеле су у улици Кнеза Михаила, једној од најпрометнијих улица у граду. На овим радовима ангажована су два камиона и утоваривач, који су радили током целе ноћи. Радове су отежавали паркирани аутомобили са једне и друге стране улице.

“Ситуација је таква и сами видите да је количина снега превелика, па смо морали да почнемо са његовим извожењем, јер прави велике пометње како за одвијање саобраћаја, тако и приликом паркирања. Такође услед надолазећег отопљавања, имаћемо проблема са великом количином воде која ће се створити топљењем велике количине снега и то је још један од разлога зашто смо почели са његовим извожењем. Проблем механизацији комуналног предузећа стварају паркирани проблем дуж целе улице. Ми смо јуче одмах након Штаба упутили апел грађанима да уклоне своје аутомобиле из улица у којима је планирано чишћење и извожење снега, ангажована је чак и саобраћајна полиција да нам помогне, међутим неки аутомобиле нису склоњени што отежава радове, па зато ја још једном молим грађане да помере своје аутомобиле, како би радови били завршени.” – изјавио је Владимир Величковић, председник општине Неготин приликом синоћњег обиласка радова у улици Кнеза Михаила. 

Наредбом Штаба за ванредне ситуације предвиђено је додатно ангажовање механизације на извожењу снега и у улици Војводе Мишића, ЈНА, Станка Пауновића и Обилићевој, као и у централној зони града. Неће бити запостављени ни остали путни правци.

 “Ангажована је и додатна механизација из других предузећа која ће у току ноћи чистити све путне правце које је могуће очистити, а планирано је и бацање соли и ризле, због ледене кише. Још једном вас подсећам да је наша општина имала највећу количину падавина у целој Србији и да је заиста било тешко све одједном очистити. Сва механизација је већ од понедељка на терену и сви се труде да ублаже насталу ситуацију, очисте што више снега и уједно се припремимо за најављено топљење снега и могуће појаве поплава.”


Због наглог топљења и опасности од падања снега и леденица, апелује се на грађане, власнике објеката, кућа, локала, да провере и очисте исте са кровова и како предупредили могуће повређивање сугграђана.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.