Четвртак, 31. Јул 2014.

Почело чишћење корита Сиколске реке кроз Мокрање

 

Данас је на иницијативу команданта Штаба за ванредне ситуације и председника општине Неготин, Јована Миловановића,  почело чишћење корита Сиколске реке, услед чијег изливања је поплављено више од 70 домаћинстава у Мокрању.

Након обиласка терена, одмах после поплава, утврђено је да је корито реке, у делу који протиче кроз село сужено услед великог броја стабала која су израсла у самом кориту, или су услед труљења пала и створила уска грла у току реке.

   Стручне екипе сачиниле су план чишћења корита и данас je екипа Водопривредно-хидрограђевинског предузећа почела са извођењем радова. Уколико се укаже потреба наредних дана биће ангажована додатна механизација, која ће радити на чишћењу и уклањању песка и стабала из корита. И мештани села организовали су се и у складу са својим могућностима помогли у сређивању речног корита.

   

Радове су данас обишли председник општине Неготин, Јован Миловановић и заменик председника, Надица Васић. Они су овом приликом обишли и радове на изградњи терена за мале спортове, код старе школе.