Четвртак, 24. Децембар 2015.

Почели радови на реконструкцији болнице и Дома здравља

У Здравственом центру Неготин данас су почели радови на кречењу, санацији мокрих чворова и замени дотрајалих подних и зидних плочица у склопу радова које је покренуло Министарство здравља Републике Србије.

  

“За Здравствени центар Неготин опредељено је 6 650 000 динара и та средства биће утрошена за кречење, санацију мокрих чворова и замену дотрајалих подних и зидних плочица  тамо где је то најпотребније. Када је реч о нашем Здравственом центру, најлошије стање је на психијатрији и дечијем одељењу. Што се тиче дечијег одељења, с обзиром да је завршена и јавна набавка за кров, прво ћемо завршити потребне радове на крову, а затим ћемо наставити санацију онога што је у плану преко Министартва здравља. Техничка служба и извођачи равода обишли су све делове Дома здравља и Опште болнице где је потребна санација и направили план којим це се редом одвијати радови. Надам се да ће убрзо бити видљиви и резултати – истакла је Биљана Параскијевић, в.д. директора Здравственог центра Неготин.

  

Рок да здравствене установе изгледају лепше је средина следеће године. Током зиме радиће се унутрашњост - од кречења и сређивања подова до поправке санитарних чворова, а када се време пролепша, започеће сређивање кровова и фасада. У Борском округу уједно и у Неготину радове изводи Тончев градња.

  

Реконструкцијом ће бити обухваћене 164 здравствене установе у Србији. Вредност тих радова је око 700 милиона динара, а све радове финансира Министарство здравља.