Четвртак, 01. Јун 2017.

Почели јавни радови у оквиру пројекта “Мој град чист и леп”

Служба за заштиту животне средине, данас је почела са реализацијом јавних радова у оквиру пројекта „Мој град чист и леп“, који се финансира  преко Националне службе за запошљавање. На јавним радовима ангажована су 4 незапослена лица на период од јуна до септембра, а вредност пројекта је 524.382,24 динара.


Јавни радови као мера активне политике запошљавања које организује Национална служба за запошљавање, у складу са Националним акционим планом запошљавања за 2017. годину, спроводе се у циљу радног ангажовања незапослених лица у стању социјалне потребе, очувања и унапређења радних способности незапослених лица, као и ради остваривања одређеног друштвеног интереса.

Служба за заштиту животне средине Општинске управе општине Неготин, на основу уговора о спровођењу јавног рада који је закључила са Националном службом за запошљавање, ангажовала је 4 незапослена лица на период од четири месеца од 01.06. до  30.09.2017.године, чију селекцију је извршила Национална служба за запошљавање. Радници су ангажовани на основу уговора о привремено повременим пословима, Нето износ њихове месечне накнаде износи 18 000 динара узплаћено социјално и здравствено осигурање.“ – истиче Слободан Дијановић, руководилац Службе за заштиту животне средине општине Неготин.   

Дијановић је такође нагласио да ће, као и ранијих година, у току трајања јавних радова бити очишћено више локација у граду, а предвиђено је и чишћење и уређење приступних путева граду и туристичким локалитетима.

Термин планом предвиђено је чишћење и уређење приступног пута до плаже „Кусјак“и плажу са непосредним окружењем, приступни пут од Здравственог центра у Неготину до излетишта „Бадњево“, приступни пут на излазу из града до раскрснице Чубра-Мокрање, приступни пут на излазу из града до моста према  Самариновцу, приступни пут на излазу из града до градске депоније, приступни пут на излазу из града до седишта Пољопривредне стручне службе - Буковски пут, приступни пут на излазу из града – Милошевски пут, парк шума Цвећара,  простор вашаришта у Неготину и парковске површине у граду.


Пројекат се финансира преко Националне службе за запошљавање, која је Служби за заштиту животне средине општине Неготин за јавне радове одобрила 524.382,24 динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.