Понедељак, 07. Мај 2018.

Почеле Мајске свечаности 2018.

Регионалном планинарском акцијом „Стазама рајачког виногорја 2018.“ од Рогљева до Рајца, почеле су овогодишње Мајске свечаности поводом Дана општине Неготин. Планинарску акцију организовали Туристичка организација општине Неготин и Планинарско друштво „Дели Јован“, под покровитељством општине Неготин.


Више од 200 планинара из 16 планинарских друштава, окупило се јуче у Рогљеву, на почетку регионалне планинарске акције „Стазама рајачког виногорја 2018.“. Осим планинара из друштава са региона, акцији су се ове године прикључили и планинари из четири друштва из Београда, а било је заљубљеника у планинарење из Холандије, Украјине, Румуније ...

Учеснике овогодишње  акције поздравио је и Далибор Mашић, члан Општинског већа општине Неготин задужен за спорт и омладину. 


Драго ми је што могу да вас поздравим испред локалне самоуправе и да вам пожелим леп дан у природи на стазама рајачког виногорја, које ћете данас обићи у оквиру највеселије акције којом и почињемо Мајске свечаности 2018, које организујемо поводом обележавања Дана општине Неготин. Здрав живот, физичка активност и упознавање предела су бенефити ваших активности уз лепо дружење. Уживајте у данашњем дану и нашим пивницама у Рогљеву, Смедовцу и Рајцу.“, истакао је Машић у свом обраћању.  

Акција коју многи незванично називају и „највеселијом“ у складу са тим почела је народним колом из кога су учесници кренули пут Смедовачких и Рајачких пивница.


Планинари су били у прилици да обиђу пивнице, а Туристичка организације општине Неготин у Рајцу је припремила послужење и дегустацију вина, а приређена је и изложба фотографија са акција ПД „Дели Јован“.


Након краћег одмора планинари су кренули назад ка Рогљевским пивницама, где је поделом диплома и захвалница, акција званично и завршена.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.