Понедељак, 18. Аугуст 2014.

Почела реконструкција пословног објекта Друштва пчелара „Хајдук Вељко“

Реконструкција пословног објекта Друштва пчелара „Хајдук Вељко“ у Неготину почела је данас. Вредност радова које по пројекту „Дунавска кућа меда“изводи АД  Црна трава из Лесковца износи 50.000 евра.  

Председник општине Неготин Јован Миловановић и заменица Надица Васић обишли су просторије  у Кнез Михајловој улици и о динамици радова који ће бити завршени  за деведесет дана, разговарали са менаџером пројекта, представницима Завода за урбанистичко планирање и пројектовање Неготин који су израдили пројектну документацију, надзорним органом  и представницима извођача радова.

У овом објекту наћиће се продајни простор, просторија за прераду меда са  декристализатором, хомогенизатором, топиоником за восак, пакерицом и едукативни центар.

Реализацијом пројекта „Дунавска кућа меда“ чији је водећи партнер Општина Неготин а који су финансијски подржали ЕУ, Аустријска развојна агенција  „АДА“ и Општина Неготин, наша општина  добиће едукативни центар за пчеларе, јединствен у Србији.

Укупна вредност пројекта износи 200.420,17 евра и највећи део 82,52 % обезбеђујУ ЕУ и Аустријска развојна агенција „АДА“. Преостали део финансира Општина Неготин. Циљ пројекта је стварање услова за одрживи економски развој у руралним областима Источне Србије кроз запошљавање и унапређење производње и маркетинга у области производње меда.