Петак, 22. Април 2016.

Почела реконструкција моста у Чубри

Захваљујући високом температурама и изостанку падавина на територији општине Неготин појачаном динамиком се изводе радови у многим селима. Радове у Месној заједници Чубра  обишли су данас Јован Миловановић, председник Општине Неготин и Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско земљиште.

Данас само могли да се уверимо да се радови у Чубри одвијају по плану. Почела је реконструкција моста оштећеног у поплавама 2014.године. Почетак извођења радова се одужио због припремне пројектне документације и временских прилика с обзиром да радови нису могли да се одвијају током зиме.С лепим временом интезитет радова је појачан на реконструкцији моста која ће бити завршена у очекиваном року од 30 дана. Радови се изводе и на путу до сеоског гробља. Очекује се насипавање завршног слоја и ваљање.Повећан је обим радова у свим месним заједницама, свакога дана вршимо притисак на извођаче да повећају  динамику извођења радова.“ изјавио је Јован Миловановић, председник Општине и најавио да ће наредних месеци почети и радови на јавној расвети.

Мост који је оштећен 2014 године био је практично небезбедан за саобраћај. Вредност уговорених радова 7.929.000 динара. Извођач радова је Д.о.о. „Станковић“ из Неготина који је добио посао путем поступка спроведене јавне набавкеи очекујемо да ће радови бити завршени за месец дана. У МЗ Чубра ради се рехабилитација атарског пута у вредности од 3.098.000 динара“ рекао је Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско земљиште Неготин.

Рехабилитација пута од центра села до сеоског гробља, који пролази поред стадиона, у дужини од 900 метара финасира се средствима  Министарства пољопривреде у износу од 1.033.000 и из општинског буџета 2.065.000 динара.