Понедељак, 18. Април 2016.

Почела рехабилитација путне мреже у општини Неготин

На основу пројекта рехабилитације општинске путне мреже у дужини од 414 километара урађена је процена деоница  које  су у најлошијем стању. На путу који води до месне заједнице Дупљане данас  су почели радови на реконструкцији путног коловоза у дужини од преко једног километра.  

  

 „Свесни смо које је стање на путевима, и ово је једна од деоница на којој ћемо извршити  пресвлачење новим асфалтом. Наредних дана биће асфалтиране деонице у Уровици и Милошеву а касније ћемо наставити пресвлачење на другим путевима на територији општине. Осим активности на пресвлачењу коловоза  у договору са месним заједницсма, вршиће се тампонирање улица и крпљење ударних рупа. Укупна средства предвиђена за ове намене износе близу милион евра. Сходно потребама, тај износ представља једну петину по нашим проценама, стања путне инфраструктуре и требаће нам пет година да овом динамиком путеве доведемо у пристојно стање. Уколико прилив у буџет следећих година буде добар, посматрајући пуњење буџета ове године, видећемо да ли ћемо моћи следећих година да повећамо износ и да тежиште наредних година буде на санацији путне инфраструктуре с обзиром да смо у протеклом периоду радили на другим инфраструктурним објектима.“ изјавио је приликом обиласка радова Јован Миловановић, председник Општине Неготин.

  

Од крупних радова председник  Миуловановић је издвојио реконструкцију крова на Дому здравља у Неготину која ће се одвијати у три фазе и за те намене у буџету је ове године одвојено 16 милиона. Извршена је санација кровова на више школских објеката. Општинска администрација  с обзиром да није успела да добије средства код донатора,  за замену столарије на згради О.Ш Вук Караџић“ обратиће се надлежном министраству.

За радове на пресвлачењу путне деонице у дужини од хиљаду и пет стотина метара издвојено је 11 милиона и 160 хиљада динара.

„ Склопили смо четири  уговора и почели  радове на крпљењу удраних рупа и пресвлачењу у граду у вредности од десет милиона динара. Склопљени су уговори за крпљење рупа и пресвлачење на територији општине у вредности од 40 милиона и уговор за рехабилитацију путне мреже у вредности од 60 милиона што је везано за пројекат који је рађен 2010. године за рехабилитацију путева у вредности од 546  милиона динара.“ напоменуо је Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевибнско земљиште Неготин.

У току је крпљење рупа у граду затим у МЗ Душановац, пут ка манастиру у дужини од 485 метара и пресвучена је деоница до Пољопривредне школе у вредности од 3 200 000 динара.