Среда, 19. Јул 2017.

Почела друга фаза асфалтирања пута ка Рајачким пивницама

Jуче је почело асфалтирање деонице државног пута II А - 169 Вељково – Рогљево, у дужини од 4,2 километра. Реч је о другој фази асфалтирања пута ка Рајачким пивницама. Радове изводи Предузеће за путеве „Strabag“ из Зајечара.  

 

Радове је данас обишао и Владимир Величковић, председник општине Неготин, који је том приликом истакао да је овај путни правац, који је веома важан за мештане овог дела општине, као и за развој туризма, више од 30 година у катастрофалном стању.

 

Захваљујући Влади Републике Србије и ресорном министарству, који су препознали колики значај има овај правац за наш крај, настављени су радови на асфалтирању у тимочком делу општине на једној од најтежих  деоница, између Вељкова и Рогљева, у дужини од 4.200 метара. Вредност ових радова  28 500 000 динара, а значај санације путне инфраструктуре за овај крај је вишеструк, како за мештане околних села, тако и за развој пољопривреде и туризма, посебно винског туризма, због нашег познатог виногорја.“ - рекао је председник Величковић, приликом обиласка радова.

 

У првој фази, јуна 2016. године асфалтирана је деоница Мокрање – Вељково, у дужини од 4 километра, а са деоницом чије је асфалтирање у току, нових асфалтом биће пресвучено више од 8 километара веома важне саобраћајнице. Председник општине Неготин истакао је такође да очекује да се у догледно време настави са асфалтирањем ка Рајцу, чиме би цела деоница била пресвучена новим асфалтом што би био велики плус за нашу општину. 

Због санације коловоза  на Државном путу IIА-169 Вељково-Рогљево, саобраћај на поменутој деоници биће у прекиду до 21.07.2017. године, у  времену од 07 до 18 часова. Алтернативни правци за одвијање саобраћаја су преко Тамнича и Брусника.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.