Понедељак, 01. Октобар 2012.

Почела дечија недеља – Ученички парламент

3893_1.jpg

Дечија недеља, традиционална манифестација посвећена деци и њиховим потребама, која се ове године одвија под мотоом „Растемо као једно, бољи смо заједно“ у Неготину је почела Ученичким парламентом основних и средњих школа.

Ученици неготинских школа, као представници својих парламената, говорили су о својим потребама и изнели предлоге за превазилажење проблема. Ученици „Неготинске гимназије“  предложили су организовање вечери поезије, страних језика, дружења са ученицима других школа, пројекције филмова које би ученици сами снимали. Ученици Музичке школе акценат су ставили на уређење школе и дворишта, постављање видео надзора, куповину нових табли, уређење сале за физичко васпитање. Спортска сала је, судећи по предлозима ђака из Букова, неопходна и Пољопривредној школи, док су се основци залагали за приближавање институција културе њиховим вршњацима.

3893_4.jpg

Представници Народне библиотеке, организатора Дечије недеље, представили су учесницима Ученичког парламента „Кутак за тинејџере“ формиран у оквиру Дечијег одељења.

3893_2.jpg

Учеником парламенту присуствовали су Ратомир Милосављевић, члан Општинског већа, Радмила Митровић, директор Дома „Станко Пауновић“, Мирослава Маринковић, психолог „Неготинске гимназије“ и просветни радници неготинских школа са својим ђацима.

3893_3.jpg