Петак, 17. Мај 2019.

Плес матураната 2019

  

Традиционално, почев од 2008.године, уз подршку локалне самоуправе, а оквиру Мајских свечаности 2019, у Неготину се сваког маја организује Плес матураната.
Матуранте је традиционално поздравио Владимир Величковић, председник Општине Неготин честитао матурантима на завршетку школовања а родитељима и професорима на труду и времену које су уложили како би деца стасала у поштене људе и припремили их за нареден кораке које ће направити.

  

„ Не сумњам у то да ћете бити успешни и квлитетни људи и да сте све оно што је неопходно понели из својих породица и школа које су доста радиле на вашем усавршавању. Нека вам овај плес буде прелаз из једног лепог дела  живота у свет одраслих у коме ће вам се десити све оно што ви себи желите. Будите марљиви и и поштени људи  и немојте никада да заборавите одакле сте кренули.“ поручио је председник Величковић.
 
  

142 матуранта неготинских средњих школа, тачно у подне, играло је квадрил. Манифестација „Плес са Европом- матурантска парада“, окупила је на Градском тргу  велики број наших суграђана, родитеља и ученика. Организатори манифестације, Канцеларија за младе и Спортски савез општине Неготин, учесницима су обезбедили пратећу опрему, мајице и кишобране као и обуку.

  

За ове намене из буџета општине утрошено је 132.000 динара.