Среда, 06. Мај 2015.

План детаљне регулације комплекса Рајачких пивница

Републички завод за заштиту споменика културе доставио је данас Заводу за урбанистичко планирање и пројектовање „План детаљне регулације комплекса Рајачких пивница у општини Неготин“.

 

Доношењем овог веома значајног документа створиће се плански услов за издавање дозвола за изградњу и реконструкцију пивница и он представља полазну основу за озбиљније уређење комплекса пивница.

 

Планом су уређења правила уређења и грађења на овом простору, мере заштите објеката, културних и природних добара, животне средине. Предвиђена су и правила изградње јавних саобраћајних површина, водоводне, канализационе, електро и телекомуникационе мреже, одређене комуналне површине површине за пејзажно уређење и водене површине.  

 

Следеће недеље биће одржана и седница Комисије за планове општине Неготин која ће након разматрања „План детаљне регулације комплекса Рајачких пивница у општини Неготин“ упутити на јавни увид у трајању од 30 дана. Након увида и јавне седнице Комисије за планове, овај плански документ биће упућен на усвајање Скупштини општине Неготин.