Петак, 10. Септембар 2021.

ПАКЕТИ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ У ТАМНИЧУ И БРАЋЕВЦУ

Поделом пакета са животним намирницама данас је почела реализација пројекта „Дељење бесплатних оброка у Браћевцу  и Тамничу” који се спроводи у оквиру програма SWISS PRO, уз подршку Владе Швајцарске, и Јавног позива -Подршка локалним самоуправама за спровођење услуга социјалне заштите као одговор на последице Ковида 19. Вредност пројекта износи 6.400 евра. Почев од септембра ове до маја идуће године, по 12 пакета са намирницама добиће 30 корисника, по 15 у Браћевцу и Тамничу на основу решења које је Центар за социјални рад Неготин издао лицима којима се признаје право на коришћење ове помоћи.

  

“Пројекат „Дељење бесплатних оброка у Браћевцу  и Тамничу”  реализује се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – SWISS PRO који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) и ја желим у име локалне самоуправе да им захвалим на донацији. Општина Неготин брине о социјално угроженим категоријама становништва којима је потребна помоћ. Пројектом увођења бесплатног оброка кроз прехрамбени пакет, Општина Неготин жели да реши велики проблем у Браћевцу и Тамничу, који се односи на исхрану старих и социјално угрожених мештана. Ова врста помоћ је драгоцена и мислим да ће пакети са намирницама које ће добијати по 15 корисника у Браћевцу и Тамничу до маја следеће године добро доћи.“ рекао је Горан Јовановић, заменик председника СО Неготин.

  

Основни прехрамбени пакети делиће се економски најугроженијим корисницима из два села, што ће унапредити њихов квалитет исхране. Предложена услуга биће прелазно решење до успостављања народне кухиње, што захтева комплексније техничке и финансијске ресурсе. У овим селима живи велики број старијих људи који немају или имају изузетно ниска примања, недовољна за живот достојан човека.