Петак, 15. Мај 2015.

Пакет за бебе рођене у недељи Црвеног крста

Поводом недеље Црвеног крста која се сваке године обележава од 8. до 15. маја, поред низа других активности Црвени крст Неготин је реализовао и акцију ''Пакет за новорођену бебу''.

Тим поводом секретар Црвеног крста Неготин Љуба Маринковић и председник Црвеног крста Неготин Гордана Димовић, посетиле су данас Неготинско породилиште и даривале све бебе рођене у недељи Црвеног крста.

 

Ове године пакете је обезбедио Црвени крст Неготин искључиво из својих скромних средстава, али се потрудио да пакети буду богати и корисни како новорођеним бебама тако и њиховим мајкама. 

 

У Неготину су у недељи Црвеног крста ове године, рођене само две бебе, два дечака.

У оквиру Недеље Црвеног крста, у Основним школама ''Вук Караџић'', ''Вера Радосављевић'' и “Бранко Радичевић” одржан је и квиз знања ''Шта знам о Црвеном крсту''. Финално  такмичење уз учешће најбољих екипа из све три школе организовано је у најмлађој градској основној школи.  

 

Ученици-подмлаткари Црвеног крста показали одлично знање о настанку, развоју и активностима Црвеног  крста, а прво место освојила је екипа ОШ ''Бранко Радичевић'' у саставу Јована Дујкић, Марија Душкић и Огњен Орловић -ученици ИВ-1 разреда. Друго место припало је екипи ОШ ''Вера Радосављевић'' у саставу Михајло Гавриловић, Анастасија Антић и Кристина Ојзеовић - ученици В-2 разреда, а  треће место екипа ОШ ''Вук Караџич'' у саставу Зина Лукић, Анђела Сладојевић и Дијана Пртењак -ученице В-2 разреда.

 

Председник Црвеног крста  Неготин Гордана Димовић, секретар Љуба Маринковић и волонтер Никола Ђорђиески уручили су пригодне награде, које је обезбедио Црвени крст Неготин за све учеснике у општинском такмичењу квиза ''Шта знам о Црвеном крсту''.