Среда, 05. Фебруар 2020.

Отворена нова зграда Полицијске станице у Неготину

  

Др Небојша Стефановић, потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Републике Србије, посетио је данас Неготин и отворио реконструисану зграду Полицијске станице. Пресељењем у зграду која се налази у централној пешачкој зони, побољшани су услови за рад криминалистичке, саобраћајне и полиције опште надлежности, које ће моћи да на квалитетнији начин пружају услуге грађанима. Отварању савремено опремљеног простора за рад неготинске полиције, укупне површине 1457 м2, присуствовали су и државни секретар МУП-а Србије Милосав Миличковић, Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин, директор полиције Владимир Ребић, Бранислав Стојановић, начелник ПУ Бор, Коста Стојановић, начелник Полицијске станице Неготин.

  

  

„ Као што смо обећали крајем августа претходне године започети су озбиљни и обимни радови на реконструкцији овог простора да се припреми за усељење полицијске станице и драго ми је да грађани Неготина и наше колеге из Министарства унутрашњих послова данас добијају један савремени објекат који може да задовољи све потребе, од управних послова- вађење личних карти, пасоша , возачких и саобраћајних дозвола и свега онога што је грађанима потребно до свакодневног рада полиције, просторије у којима се испраћа смена, затим за редовни рад саобраћајне полиције, криминалистичке полиције али просторије намењене за рад полиције у заједници, рад са малолетницима, све оно што је потребно да и полицајци буду задовољни. Драго ми је што сам имао прилику и да чујем од начелника полицијске управе, полицијске станице и председника Општине шта они виде као будућност и хоћу да се захвалим управи и колегама који су се заиста потрудили да у релативно кратком времену добијемо озбиљан и модеран објекат. Ово није крај, ми желимо као министарство увек више, да грађани осете да мислимо на њих свакога дана. Због тога хоћемо да следећа фаза буде повезивање видео надзора који постоји у школама са полицијском станицом, али и изградња новог видео надзора који ће омогућити да улаз и излаз из сваког насељеног места на територији општине Неготин буде повезан са Полицијском станицом и тиме осигурани и обезбеђени домови али увећана и безбедност грађана. Ми у 2020. години немамо ниједно озбиљније кривично дело на територији ове полицијске управе али то не значи да полиција није будна и интензивно се ради свакога дана да стопа криминалитета која је смањена и прошле године буде још нижа. Наш посао је да свакога дана размишљамо шта је то што свакога дана можемо да урадимо за грађане и ми то радимо, и драго ми је да у том процесу има места да увек размишљамо шта је то ново што можемо да урадимо за наше колеге из полиције јер хоћемо да и они, радећи свој посао за грађане, имају боља возила, боље униформе, боље услове за рад, боље просторије а да грађани осете бољитак, да осете ефикасност и брзину у поступању полиције и наравно да виде да полиција у заједници није флоскула, да рад у школама са нашом децом итекако даје резултате и да из године у годину, имамо и безбеднију Србију али и мање наркодилера на улицама, мање свих оних који угрожавају нашу безбедност.“ истакао је обраћајући се медијима, министар Стефановић.

  

  


Реконструкција зграде у центру Неготина, у вредности од 49 милиона динара, финансирана је средствима из буџета Републике Србије и Општине Неготин, која је за уређење новог простора за неготинску полицију издвојила 9 милиона динара.