Понедељак, 25. Септембар 2017.

Отворена Изложба слика „ Ехо музике“

У галерији Дома културе синоћ је отворена  изложба слика „Ехо музике“ са деветнаесте по реду Ликовне  колоније  Дома културе „Ехо музике“.


На овогодишњим, 52. Мокрањчевих дана, посетиоцима су  представљени радови 11 уметника : Маје Ердељанин, Вере Танасић, Корине Губик, Габриеле Сигети, Маје Јовановић Мајолиница, Сузане Санковић, Јана Агарскија, Мирослава Јованчића и Милана Радосаљевића, који су стварали на овогодишњој ликовној колонији. 

Ликовна колонија је током деветнаестогодишњег постојања постала значајан сегмент културног идентитета Неготина. После десетогодишњег рада, колонија се из Вратне преселила у Рогљево, док су три последњe организоване  у самом граду.

Од 2009. године носи назив Ехо музике, што је на неки начин визуелни одговор фестивалу „Мокрањчеви дани“ на коме се излажу ликовна дела настала у колонији. Богата колекција дела, која је створена захваљујући радионици, броји преко четиристо радова уметника из Србије и иностранства, различитих генерација, од  студената до уметника позних година.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.