Недеља, 11. Септембар 2016.

Отворена изложба слика „Ехо музике“

Другог фестивалског дана у галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ отворена је изложба слика „Ехо музике“.

 

Изложбу је отворио мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма неготинског Дома културе, истакавши да је од свог оснивања, 1999. године, ликовна колонија окупљала уметнике из земље и иностранства, најпре у Вратни, потом у Рогљеву, док су последње две радионице организоване у самом граду.

Од 2009. године колонија се организује под називом „Ехо музике“, и представља, на неки начин, визуелни одговор фестивалу Мокрањчеви дани у оквиру којих се ликовна дела настала на колонији излажу као пратећи фестивалски програм.

У овогодишњој ликовној радионици учествовали су  Марија Радосављевић, Јасна Босић, Светлана Шанта, Сања Радосављевић, Биљана Бакалуца Матић, Силвија Богић, Бобан Босић, Александар Златојевић, Данијел Бабић, Ђула  Шанта и њихови радови изложени су у галерији Дома културе.

Богата колекција дела, која је створена захваљујући радионици, броји преко четристо радова уметника из Србије и иностранства, различитих генерација, од  студената до уметника позних година.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.