Среда, 29. Април 2015.

Отворена амбуланта у Вратни

После више од двадесет година од данас у месној заједници поново ради Здравствена амбуланта. Амбуланту су данас у присуству мештана и чланова Привременог савета месне заједнице отворили председник Општине Неготин Јован Миловановић и в.д. директора Дома здравља Неготин Душица Јосифовић. 

 

“Оно шта смо и обећали прошле године у предизборној кампањи, као одговорни људи та обећања и испуњавамо. Овде ће почети редовно да долази медицинско особље, једном недељно лекар, а два пута недељно медицинска сестра. Амбуланта је опремљена претходних дана у пуном саставу са намештајем и потребним лековима, а надлежне инспекције службе су извршиле преглед и дале дозволу за рад амбуланте“ – истакао је Јован Миловановић, председник Општине Неготин.  

 

Здравствена амбуланта у Вратни биће 34 на територији општине Неготин где функционишу лекар, техничар и где се испуњава здравствена  заштита на адекватном нивоу.

 

„Мени је изузетна част и задовољство што смо данас отворили ову амбуланту где ће пацијенти имати адекватну здравствену заштиту од стране лекара и техничара. Ово је велики дан за мештане Вратне који пуне 22 године нису имли здравствену заштиту у свом селу. С обзиром да је ово село веома удаљено од Неготина и то је један од разлога за отварање амбуланте, јер нико о нашим људима није бринуо и ја се надам да ће се ситуација променити  и да ће човек бити на првом месту“ – рекла је др Душка Јосифовић, в.д.директора Дома здравља Неготин након отварања амбуланте.  

Председник Привременог савета МЗ Вратна, Драгиша Даниловић, захвалио је локалној самоуправи и директорки Дома здварља, што су изашли у сусрет овом селу и мештанима и омогућили им отварање амбуланте.

„То је велика ствар за мештане Вратне, јер сада неће морати да се сналазе и да путују према Јабуковцу, Уровици или Неготину да обављају здравствене прегледе. Ми овај проблем имамо више од 20 година и поред бројних обећања није решен до данас. Вратна броји око 300 становника, од чега 200 живи у селу и то су углавном старији људи којима је здравствена заштита неопходна“ – каже Даниловић.

 

Председник Општине Неготин упознао је мештане Вратне и са информацијом да ће у току године почети уређење корита Вратњанске реке, која се излила током прошлогодишњих поплава и причинила велику штету.

„Јутрос сам имао састнак са представницима Института за водопривреду Јарослав Черни, који су у сарадњи са Канцеларијом за обнову од прошлогодишњих поплава и са страним инвестирима обезбедили средства за санацију водотокова другог реда.  Иако су водотокови другог у надлежности локалних самоуправа, овом приликом желим да вас обавестим да је  водоток у селу Вратна стављен у планиране радове за ову годину и то у првој фази.  Израдиће се пројектна документација, а почетак радова очекује се у јулу или августу“ – рекао је Миловановић.