Понедељак, 22. Јун 2015.

Отворена амбуланта у Малој Каменици

У Месној заједници Мала Каменица данас је отворена амбуланта, у којој ће о стотину становника бринути лекар опште праксе и један техничар. Амбуланта није била у функцији годину и по дана. Отварању амбуланте присуствовали су Јован Миловановић, председник Општине Неготин, др Душанка Јосифовић, в.д. директорка Дома здравља, др Биљана Параскијевић, в.д. директорка Здравственог центра.



„Поново смо ставили у функцију амбуланту, која по мојим сазнањима, није радила годину и по дана. Подсећам да смо то исто урадили са амбулантом у Вратни, наставићемо да стављамо у функцију сеоске амбуланте. Направиће се распоред који је најцелисходнији што се тиче трошкова по коме ће лекари обилазити сеоске амбуланте с обзиром на велики број месних заједница који се налазе на територији општине Неготин. Сам Дом културе у чијем саставу се налази амбуланта је угрожен услед клизишта и то је ствар коју ћемо морати да решимо у наредном периоду.“ изјавио је приликом отварања амбуланте председник Миловановић.

Јован Миловановић, председник Општин Неготин је овом приликом најавио и отварање амбуланте у Речкој након реконструкције просторија намењених за амбуланту.

„Отварање амбуланте је итекако оправдано, с обзиром да у селу има око осамдесетак пацијената који су се определили да у ову амбуланту долазе код свог изабраног лекара. Изабрани лекар ће радити једном недељно од 12 сати, све док се не изврши преглед свих пацијената који су тог дана у амбуланти.“, рекла је др Душица Јосифовић, в.д. директора Дома здравља.

За мештане овог крајинског села организован је и рад техничара по позиву за ампулирану терапију што је изузетно важно имајући у виду да у селу живе претежно старачка домаћинства.

„Желим да се захвалим председнику општине као и директорки Дома здравља зато што су нам изашли у сусрет и отворили ову амбуланту. Наша Месна заједница има око 250 становника од тога око 100 су болесници који имају сталну потребу за лекарском интервенцијом. Ова амбуланта ће бити велико олакшање за њих.“ истакао је Мића Драгићевић, потпредседник Месне заједнице Мала Каменица.

Локална самоуправа планира да у наредном периоду спроведе радове на сређивању тока реке и игралишта у Месној заједници Мала Каменица.