Петак, 16. Октобар 2015.

Отворен четвородневни шаховски турнир Српске лиге

Јуче је у сали Хотела Инекс у Неготину, у организацији Шах клуба Хемичар, под покровитељством Шаховског савеза Србије, почео  четвородневни шаховски турнир Српске лиге, групе Исток. Присутне представнике Шаховског савеза Србије, преко стотину учесника и организаторе поздравио је Горан Богић, заменик председника Скупштине општине Неготин.

  

     „Драго ми је што сам у прилици да вас све поздравим испред општине Неготин која је домаћин  овог великог шаховског турнира.У четири дана надметаће се и дружити преко стотину учесника из дванаест градова и општина из источне Србије. Захваљујем Шаховском савезу Србије који је имао поверења да организацију овог турнира повери нашем клубу, Шах клубу „Хемичар“ који ће сигуран сам, бити добар домаћин.

     Општина Неготин је позната по својим великанима,знаменитим Неготинцима, нашем Стевану Стојановићу Мокрањцу у чију част смо, по педесети пут у септембру организовали Фестивал „Мокрањчеви дани“,  човеку који је електрифицирао Србију, ректору Београдског универзитета, астрофизичару Ђорђу Станојевићу, академику и генералу, војном министру и председнику Српске краљевске академије наука Јовану Мишковићу, чувеном Хајдук Вељку. Познати и признати, с обзиром да се управо овде, гаји најбоље грожђе и прави најбоље вино у Србији, које ћете сигурно пробати. Туристички - атрактивне пределе, Вратну, пивнице у Рајцу и Рогљеву и културно- историјске споменике и институције у граду које сведоче о нашој богатој историји не треба заобићи.

     Наш град гости зову „град са душом“. Надам се да ћете се и ви лепо провести и из Неготина понети лепе успомене и нова пријатељства.

    Организаторима и  такмичарима желим успешан турнир који је од овог тренутка отворен.“

  

 Последњих шест кола Српске лиге, групе Исток играће до 18.октобра, дванаест екипа из дванаест градова Источне Србије.