Петак, 12. Мај 2017.

Отворен 12. Међународни Сајам меда и вина

У оквиру Мајских свечаности синоћ је на Градском тргу отворен 12. Међународни Сајам меда и вина - „Они виде мед и винО“. Око 150 излагача из Србије, Бугарске, Румуније и Македоније, током дводневне манифестације представиће своја вина и производе од меда, као и народне рукотворине.

  

Присутне излагаче и посетиоце поздравио је Бобан Стингић, заменик председника општине Неготин, који је и званично отворио овогодишњи сајам.

  

Ово је изузетна прилика да се у нашем граду осим крајинских, промовишу и производи свих вас који нам долазите из других градова и држава. Верујемо да ћете се и ове године осећати пријатно у Неготину, упознати нове људе и на најбољи начин промовисати ваша вина, мед и друге производе. Ми ћемо се као прави домаћини потрудити да вам боравак у нашем крају протекне у добром расположењу и очекујемо вас и наредних година. Сајам меда и вина прилика је да истакнемо значај  ваше производње у развоју наше општине и задовољство је констатовати да се број винара и пчелара у општини Неготин из године у годину повећава, што потврђује да ове две привредне гране имају перспективу. У локалној самоуправи препознали смо овај развојни потенцијал и кроз аграрни буџет и субвенције стимулишемо производњу меда и вина и подизање нових виноградарских засада. Захваљујем се овом приликом и свим винарима и пчеларима који нас својим квалитетним производима представљају на сајмовима у земљи и иностранству и честитам добитницима награда и признања, јер су они  најбољи промотери нашег краја. – истакао је између осталог Стингић у свом обраћању.

 

Излагаче и посетиоце сајма поздравио је и Душан Петровић, директор Туристичке организације општине Неготин, а здравицом су свима добродошлицу пожелели витезови вина Миша Ћирић, Винко Лозић и Никола Цуцуљ.  

  

У музичком програму учестовали су ученици Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ са одсека соло певања, као и трубач Давид Сурдановић уз клавирску сарадњу Петра Питаревића.

   

На  Градском тргу наступили су и Банатски кицоши са глумцем Мирославом Жужићем, а након њих и Old Hat Orchestr.

   

Међународни сајам меда и вина - „Они виде мед и винО“ наставиће се и током данашњег дана, изложбом меда и вина , ау вечерњим сатима концертом Неготинских каваљера и поделом награда и признања. Након затварања Сајма од 21 сат и 30 минута на Градском тргу наступиће и Лексингтон бенд. 

  

Организатори 12. Међународног сајма меда и вина су Туристичка организација општине Неготин, Друштво пчелара „Хајдук Вељко“ Неготин и Удружење винара и виноградара, а покровитељ општина Неготин. 

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.