Петак, 07. Фебруар 2014.

Освештан Дом културе у Видровцу

 

У присуству свештенства, представника неготинске општине и мештана села, у Видровцу су освештане просторије реновираног Дома културе. Овај објекат је сада спреман да отвори врата свима који су заинтересовани за организацију славља, прослава и других активности.

 

„Током 2012. године, издвојена су средства за реконструкцију кровне конструкције Дома културе у Видровцу, а у 2013. и за средјивање унутрашњости, чиме је завршен комплетан процес реконструкције овог објекта. За унутрашње сређивање овог Дома културе, из општинског буџета  издвојено је 1 600 000 динара.” – истакао је председник Општине Неготин, мр Милан Уруковић.

   

Ово нису једина инвестиције у овој месној заједници. Током 2012. и 2013. године  издвојено је 380 000 динара, за уређење сеоске цркве, а завршено је и асфалтирање пута према магистрали М-25, у дужини од 1,5 км, који је трасиран још пре 30 година.

Председник Општине Неготин мр Милан Уруковић, истакао је да је у месне заједнице уложено више од 40 милиона динара, а средства су опредељена према свим селима која су имала припремљене пројекте.