Петак, 21. Април 2017.

Општинска и окружна смотра рецитатора „Песниче народа мог“

Дом културе „Стеван Мокрањац“, у сарадњи са Народном библиотеком „Доситеј Новаковић“ и под покровитељством Општине Неготин, организовао  је Општинску и Окружну смотру рецитатора „Песниче народа мог“. На Републичкој смотри Борски округ представљаће две рецитаторке из Неготина и једна из Бора.  

У среду, 19. априла одржана је Општинска смотра на којој је учествовао 41 рецитатор. Највише их је било у категорији млађег узраста, где се  такмичило 26 ученика нижих разреда. Прво место освојила је   Ања Тричковић, ученица ОШ „Вера Радосављевић“, на друго место пласирала се Катарина Голубовић, такође, ученица ОШ „Вера Радосављевић“, трећу позицију заузела је Анастасија Чоботић из ОШ „Вук Караџић“, док је похвала припала Тамари Петровић из ОШ „Вук Караџић“.

 

У средњем узрасту, представило се 7 ученика, узраста од 5. до 8. разреда. По оцени жирија, најбоља је била Миа Станковић, ученица ОШ „Вук Караџић“. Друго место припало је Еми Орељ из ОШ „Бранко Радичевић“, а треће Милици Ћосић, ученици ОШ „Вук Караџић“. Похвалом је награђена Мартина Незири из ОШ „Вук Караџић“.

 

У категорији старијег-средњошколског узраста, учешће је узело 8 рецитатора. Прво место освојила је Јана Чеклановић  из Уметничке школе „Стеван Мокрањац“, друго место заузела је Марија Милошевић из Неготинске гимназије, треће место припало је Марији Шамић, такође ученици Неготинске гимназије. Александри Царановић из Техничке школе припало је четврто место, док је пето место освојила Наташа Ерић ученица Неготинске гимназије. Похвалу је добила Емина Станковић из Техничке школе.

Дан касније у Дому културе,  одржана је и Окружна смотра рецитатора „Песниче народа мог“, такође у млађем, средњем и старијем узрасту. Општину Неготин представљало је 11 рецитатора и исто толико учесника било је и из Бора.

У млађем узрасту, прво место освојила је  Марија Антић из Бора. Друго место припало је Павлу Трифуновићу, такође из Бора, а треће место  је заузела Катарина Голубовић, из Неготина.

У категорији средњег узраста,  титулу победника понела је Милица Ћосић, друго место освојила је Ема Орељ, а треће Миа Станковић, рецитаторке из Неготина. Похвала је додељена Данилу Василићу из Бора.

Јана Чеклановић из Неготина освојила је прво место у старијем узрасту. Друго место припало је  Алекси Манасиву из Бора, треће Арнели Милкунић из Бора, четврто место Наташи Ерић из Неготина, а пето Марији Милошевић, такође из Неготина. Похвала је припала Неготинки Марији Шамић.

Марија Антић  из Бора у млађем, Милица Ћосић из Неготина у средњем и Јана Чеклановић, такође из Неготина у старијем узрасту, представљаће Борски округ на  републичкој смотри рецитатора, која ће бити одржана средином маја, у Ваљеву.

Окружну смотру рецитатора, пратио је жири у саставу мр Верица Ракоњац Павловић, професор српског језика и књижевности из Београда, Мирослав Стојменовић, професор српског језика и књижевности из Зајечара и Ненад Радосављевић, професор српског језика и књижевности из Бољевца.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.