Среда, 03. Новембар 2010.

Општини Неготин одобрена два пројекта

2970_1.jpg

Општини Неготин су крајем октобра од стране „GTZ KWD“ програма одобрена два пројекта из области локалног економског развоја. Код наведеног програма, Одсек за развој Општинске управе општине Неготин је конкурисао са пројектима ,,Установљавање и промоција етно стандарда у сеоском туризму - Аутентично етно из Источне Србије“  и  ,,Промоција прераде воћа - Воће Дунава“.

2970_2.jpg

Пројекат из области сеоског туризма чији је аутор Маријана Ђорђевић, дипломирани туризмолог, самостални стручни сарадник у Одсеку за развој је вредности 42 880 еура док је пројекат из  области унапређења воћарске производње вредности 32 310 еура. Аутори  овог пројекта су Олга Предић дипломирани економиста, руководилац Одсека  за развој  и Александра Матић, дипломирани инжењер пољопривреде, самостални стручни сарадник у Одсеку за развој.
 
Званични почетак  реализације одобрених пројеката из овог програма  планиран је за 05.12.2010 када ће у Београду, представници општине Неготин потписати уговор о донацији са Немачким институтом за техничку помоћ и сарадњу(ГТЗ).

Оба наведена пројекта осмишљена су тако да пре свега креирају услове за стварање нових радних места и  развој сеоског туризма и пољопривреде у општини Неготин али и суседним општинама које су партнери на наведеним пројектима - општине Кладово, Голубац и Мајданпек.