Среда, 03. Септембар 2014.

Општина Неготин са највећим аграрним буџетом у Источној Србији

У великој сали Скупштине општине Неготин председник Јован Миловановић уручио пољопривредницима решења о реализацији Програма подршке за спровођење  пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Неготин за 2014. годину.

Аграрни буџет је у општини Неготин уведен 2006. године, a средства која су додељивана за субвеционисање пољопривредне производње и број поднетих захтева повећавали су се годинама. Ове године поднето је 500 захтева и по први пут средства ће добити 212 пољопривредника.

Присутне пољопривреднике поздравио је Јован Миловановић, председник општине Неготин и истакао да иако поред потешкоћа  због  бројних започетих пројеката које је требало реализовати, недостатка новца и продужетка рока за подношење захтева за месец дана, општина Неготин је нашла начин за реализацију аграрног програма до краја године и почетком следеће године:
„Дошло је до промена у начину прерасподеле и  хтели смо да подстакнемо оне који су по први пут конкурисали“.

„Општина Неготин је једна од ретких општина у источној Србији, ако не и једина која издваја толико срестава за субвенционисање аграра. Многим пољопривредницима, поготово онима који тек кренули да се баве пољопривредом ова средства су ветар у леђа, 160.000 бесповратне помоћи су велика средства и помоћ у данашње време“ - рекао је Драган Радосављевић, председник Комисије.

Председник Јован Миловановић је данас поделио тридесет решења пољопривредницима који су по први пут конкурисали за средства из аграрног буџета општине Неготин.