Понедељак, 26. Фебруар 2018.

Општина Неготин на Сајму туризма

Општина Неготин је своју туристичку понуду на овогодишњем јубиларном, 40. Међународном сајму туризма, представила кроз заједничку промоцију туристичког садржаја са општинама Мајданпек, Кладово и  Голубац, и неколико јавних предузећа, у оквиру  штанда Доње Подунавље.

  

Посетиоци сајма показали су интересовање за понуду на штанду Доње Подунавље, која је поред туристичке, наше и општина Мајданпек, Кладово и Голубац, садржао и понуде Националног парка Ђердап, Голубачке тврђаве и Лепенског вира приказане и кроз промо материјал и филм регионалног туристичког наступа.  

  

Током четвородневне манифестације наша општина успешно је представила своје туристичке потенцијале са посебним нагласком на вински туризам, модерне винарије, пивнице, смештајне капацитете и сеоска туристичка домаћинства. 

  

У суботу 24. фебруара Сајам туризма посетила је и Татјана Панић, у Општинском већу задужена за културу, туризам и информисање, а у оквиру промоције културног туризма неготинске општине одржан је концерт  Дечјег хора „Вивак“ Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ који су свој наступ започели извођењем Шесте руковети. Репертоар који су извели састојао се од Мокрањчевих песма, народних и  влашких, до нумера Српкиња и Ово је Србија. Дечји хор „Вивак“ под диригентским вођством Драгане Симоновић Мариновић, извео је премијерно песму „Има једна у Србији Крајина“ коју је компоновао Иван Илић по тексту нашег суграђанина Крсте Станковића.

  

Нашим малим суграђанима који су на сајму на најбољи начин представили свој град, у организацији ТООН и уз подршку локалне самоураве, организоване су и посете Голубачкој тврђави и Храму Светог Саве. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.