Уторак, 04. Децембар 2012.

Општина Неготин на Сајму локалне самоуправе у Београду

3964_1.jpg

Општина Неготин представила се на 4. Сајму локалне самоуправе у Београду од 29. новембра до 01. децембра на заједничком штанду „Источна Србија“. Инвестиционе потенцијале општине у правцу локалног економског развоја промовисали су мр Милан Уруковић, председник општине Неготин и представници Канцеларије за локални економски и рурални развој.

3964_2.jpg

Првог дана сајма за посетиоце и заинтересоване инвеститоре приређена је презентација пројекта за изградњу туристичко-спортског центра на Дунаву код Михајловца - “Дунавски бисер”.

3964_3.jpg

Ове године по први пут су заједно организовани 4. Сајам локалне самоуправе и 11. Сајам међународног предузетништва са циљем успостављања боље пословне сарадње између локалних самоуправа и приватног предузетништва и повезивања  преко 100 општина и више од 300 предузетника.
Заједнички штанд „Источна Србија“ на коме су се заједно представиле  локалне  самоуправе  и предузетници из седам општина организовала је Регионална агенција за развој источне Србије (РАРИС).

3964_4.jpg

Сајам је званично отворила министарка за регионални развој и локалну самоуправу Верица Калановић, а присутнима су се обратили и Драган Ђилас, градоначелник Београда и Горан Младеновић, председник Општине Владичин Хан.

-Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе и Град Београд ове су године, по први пут, повезали локалне самоуправе, централну власт и привреду. Због тога је и мото овог сајма „Повежи се“.Пракса је показала да су најуспешнија она предузећа која су у локалним самоуправама пронашла истинске партнере у свом развоју - истакла је Калановићева и додала да циљ сајма не треба да буде само такмичење за најбољи штанд и промотивни материјал, већ да локалне самоуправе постану ефикаснији и бољи сервис за грађане и инвеститоре.