Понедељак, 30. Мај 2016.

Општина Неготин на Београдском манифесту

Општина Неготин и Туристичка организација општине Неготин, представили су се на Београдском манифесту, који је од 27. до 29. маја организован на Калемегдану.

  

Београдски манифест је јединствена платформа за представљање најбољих манифестација и туристичких дестинација из Србије и региона. Тако су на штанду Туристичке организације, који је током трајања манифестације био постављен на Калемегдану, посетиоци могли да се упознају са туристичком понудом наше општине и манифестација које се организују  током године.

Велики фестивал манифестација и дестинација осмишљен је тако да се посетиоцима што верније пренесе аутентичан дух и атмосфера као и културне и туристичке вредности манифестација.  Сви садржаји  фестивала одвијали су се у некој од 15 програмских целина, смештених у два основна програмска сегмента.

  

Фестивал Мокрањчеви дани представљен је у суботу на сцени “Традиционал”, док се на сцени “Култур Шок” представила млада рок група “Хурлеур”.

  

Општину Неготин на овогодишњем Београдском манифесту представљало је и културно-уметничко друштво “Стеван Мокрањац”, које је наступило у недељу на сцени “Традиционал”. Фолклорни ансамбл из Неготина, представио се влашким играма из Неготинске крајине и српским играма из Црноречја, као и наступом етно групе под вођством Малине Јовановић и вокалних солисткиња Марије Стингић и Слободанке Петровић.   

   

Посетиоци поред најзанимљивијих манифестација и дестинација на једном месту могли су видети и најбоље музичке извођаче из целог региона, атрактивне плесне програме и шарене карневалске поворке. Филмски фестивали представили су се са најновијим фимским остварењима, а малишани су у зонама посвећеним њима могли да гледају позоришне представе, наступе дечјих хорова, уживају у јахању коња и учествују у бројним радионицама и играма. 

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.