Петак, 22. Фебруар 2019.

Општина Неготин на 41. Сајму туризма


Једна од најпопуларнијих сајамских манифестација, 41. Међународни сајам туризма почео је јуче у Београду. Под слоганом „Лето је ближе него што мислите“ сајам је окупио више од  650 излагача, које ће током четири дана, обићи више од 60.000 посетилаца. Општина Неготин своју туристичку понуду презентује на штанду „Доње подунавље“ заједно са општинама Кладово, Мајданпек, Голубац и Националним парком Ђердап, Лепенским Виром, Голубачком тврђавом, Хотелом „Аquastar“из Кладова. Туристичка организација општине Неготин ће поред винског, верског и манифестационог туризма, активног одмора, представити смештајне капацитете и сеоска туристичка домаћинства и остале туристичке потенцијале.
Првог дана сајма  обједињени штанд  обишао је Владимир Величковић, председник Општине Неготин, који се у оквиру заједничког представљања са представницима осталих  локалних самоуправа, туристичких организација и простора Доњег Подунавља обратио великом броју заинтересованих посетилаца.  

„ Акценат на развоју туризма у наредном периоду мора да буде што већи, пре свега зато што оно што нам је природа дала и оно што имамо кроз историју као наслеђе морамо да негујемо и тиме привлачимо туристе да нас посете и самим тим и развијамо наш туристички потенцијал. Само прошле године евидентирано је преко 20.000 ноћења, али та бројка није коначна јер се ради само о регистрованим туристима. Инфраструктура је, такође, веома важна за развој туризма, па је намера и локалне самоуправе и Владе Републике Србије да у наредном периоду управо томе посвети посебну пажњу. Први у низу је пројекат уређења комплекса пивница, Рајачких и Рогљевачких, путна инфраструктура је и даље приоритет, на томе се ради. И ове године очекујемо нека нова инфраструктурална решења и санације што ће, наравно, пре свега значити нама и свим људима који дођу у општину Неготин“ изјавио је Владимир Величковић, председник Општине Неготин, на јучерашњем представљању наших туристичких потенцијала.  
Посетиоци су том приликом могли да дегустирају разне гастрономске посластице и наше вино. 41. Сајам туризма трајаће до 24. фебруара.