Понедељак, 30. Децембар 2013.

Општина Неготин финансира програме запошљавања за 35 незапослених

Захваљујући средствима из буџета Општине Неготин, посао је ове године преко програме ативне политике запошљавања Националне службе запошљавања, добило 35 незапослених особа. За те намене Општина Неготин је издвојила 5.040.000 динара, док су ове године, изостала средства најављена од Републике Србије.

 

Уговоре о самозапошљавању по програму активне политике запошљавања потписало је 19 незапослених лица са неготинске Евиденције који су отварањем сопствених фирми себи обезбедили радно место. По програму субвенција послодавцима, уговоре је потписало 11 послодаваца за отварање 16 нових радних места.

 

За програм самозапошљавања издвојили смо укупно 3.040.000 динара, односно по 160.000 динара за све вас који сте се одлучили да отварањем фирме себи обезбедите посао. Сума од по 160.000 динара колико смо исплатили сваком учеснику овог програма јесте полазна основа да развијете сопствени бизнис и трајно решите свој проблем. По програму субвенција послодавцима које такође исплаћујемо из општинског буџета у укупном износу од 1.600.000 динара, 11 послодаваца отворило је 16 нових радних места. То је допринос општине Неготин на стварању повољнијег пословног окружења послодавцима који новим упошљавањем добијају могућност да повећају обим посла и тако остваре већу зараду, на  задовољство својих запослених, али и наше, као локалне самоуправе – поручио је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

 

Општина Неготин, као је најављено, и наредне године издвојити значајна средстава за субвенције, као допринос мерама активне политике запошљавања.