Петак, 03. Јануар 2014.

Општина Неготин даривала прворођене бебе

Четири бебе рођене у неготинском породилишту у 2014. години и једну која је на свет дошла у новогодишњој ноћи Општина Неготин даривала је са по 50.000 динара.  Занимљиво је да је ово први пут, после неколико година, да се у време новогодишњих празника роди пет беба.

Поклон честитке мајкама прворођених беба уручили су мр Милан Уруковић, председник Општине и Дамир Ракић, председник СО Неготин.

„Са жељом да се овакав тренд настави и током целе године, даривањем свих мајки које су се породиле током новогодишњих празника, Општина Неготин, на симболичан начин даје свој допринос повећању наталитета у Крајини“ – поручио је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

Прва беба у 2014.  години  у неготинском породилишту је дечак Алекса рођен 1. јануара у 12 сати, кога је на свет донела мајка Санела Срезојевић из Уровице.  Другорођена беба је такође дечак, рођен првог дана Нове године у 13.30 минута, а мајка је Ђурђина Зорјановић из Вајуге.  Другог дана Нове године у 12.10 минута породила се Маријана Сиић из Јабуковца и то је трећи дечак у породилишту у овој години. Истог поподнева у 18.00 сати Драгана Марковић из Неготина родила је прву девојчицу у 2014. години. Најстарија беба у породилишту је девојчица коју је мајка Ивана Исмаиловић родила 31. децембра сада већ прошле 2013. години око 21 сат.

„Сви порођаји су протекли у најбољем реду, све бебе и све маме се добро осећају и нама је изузетно драго што смо у време празника имали оволико посла“  –  речи су прим др Синише Челојевића, начелникаГинеколошко-акушерског одељења и др Александра Банковића, дежурног гинеколога.

 

Традиционално, прворођену бебу у Новој години, Здравствени центар  даривао је опремом за бебе.

 

„Захваљујем се руководству Општине Неготин на гесту којим доказује да подржава напоре медицинског особља на промоцији повећања наталитета, али и квалитетније здравствене заштите становништва“ – поручио је др Тихомир Миловановић, директор Здравственог центра Неготин.