Субота, 05. Јануар 2013.

Општина Неготин даривала прворођене бебе

4004_1.jpg

Поклон ваучерима са износима од по 1.000 евра у динарској противвредности општина Неготин даривала је две прворођене бебе у 2013. години у неготинском породилишту. Новорођеним бебама традиционалне поклон пакете са дечијим колицима и неопходном опремом уручио је др Тихомир Миловановић, директор Здравственог центра.

На прву бебу у 2013. години неготинском породилишту  чекало се до 4. јануара у 13.32 минута када је Далиборка Лазић из Неготина као своје треће дете, после два дечака, на свет донела девојчицу тешку 3.100 грама, дугачку 52 цм. Као дар Општине Неготин и подстицај рађању у крају где већ деценијама влада бела куга, мр Милан Уруковић, председник Општине посетио је породилиште и мајци уручио чек од 1.000 евра у динарској противвредности.

4004_3.jpg

- Наша је жеља да се у општини Неготин рађа више беба и да буде што више мајки које се одлучују за треће дете. Биће нам изузетно драго уколико родите и четврто дете и ја обећавам да ће општина и ту бебу даривати истом сумом - поручио је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин честитајући мајци прворођене бебе.
Традиционалан поклон са дечијим колицима и неопходном опремом за бебе, Далиборки Лазић уручио је др Тихомир Миловановић, директор Здравственог центра. 

- Радујемо се свакој новорођерној беби у нашем породилишту са жељом да ове године буде више новорођенчади него претходне – поручио је др Миловановић.

4004_2.jpg

Како је у међувремену, од тренутка рођења прве бебе 4. јануара у 13.32 минута, до традиционалног даривања, у суботу 5. јануара у 5.45 минута у неготинском породилишту рођена још једна беба, делегација општине Неготин коју је предводио мр Милан Уруковић, председник општине, одлучила је да се на исти начин дарује и другорођена беба. Мајци Силвији Матејевић из Уровице која је на свет донела своје прво дете, сина Немању тешког 3.750 гр и дугачког 53 цм, чек  на износ од 1.000 евра у динарској противвредности уручио је Дамир Ракић, председник СО Неготин.

- На овај начин, Вас и остале младе жене у општини желимо да стимулишемо да, на Ваше и задовољство Ваше породице и целе заједнице,  рађате још деце – поручио је Дамир Ракић, председник СО Неготин.

4004_10.jpg

И директор Здравственог центра др Тихомир Миловановић, уручио је поклон са колицима и дечијом опремом мајци другорођене бебе у 2013. години.

Иначе, у неготинском породилишту током 2012. године породило се 217 жена и рођено 220 беба чиме је настављен благи тренд смањења броја порођаја и новорођене деце који траје већ деценијама.