Понедељак, 10. Децембар 2012.

Одржани „Дани јабуке Карбулово 2012“

3969_1.jpg

У Карбулову, је јуче одржана трећа по реду едукативно-промотивна манифестација под називом „Дани јабуке -  Карбулово 2012“.

3969_2.jpg

Манифестацију је отворио Дамир Ракић, председник Скупштине општине Неготин истакавши том приликом да је захваљујући изузетно погодним природним условима, општина Неготин, претендује да буде општина са интензивном пољопривредном производњом. У области воћарске производње, а пре свега јабука, квалитетом, приносима и количинама, ви воћари из Карбулова већ сте то и постигли, а ова манифестација јесте на посредан начин и признање на досадашњим резултатима. Посао који успешно развијате прави је доказ да је перспектива Неготинске Крајине управо у коришћењу природних потенцијала којима наш крај, на срећу обилује. То је и велика развојна шанса, али и прилика за запошљавање младих и њихов повратак на село. А то ће се догодити онда када та производња буде исплатива, стабилна и песпективна. Због тога ће локална власт увек подржавати ваше напоре да постигнете боље резултате и тако својим породицама омогућите квалитетније услове за живот и рад.

3969_3.jpg

Манифестацији су присуствовали и председник општине Неготин, мр Милан Уруковић, заменик председника општине Драгољуб Ђорђевић и помоћница председника општине Александра Миловановић.

3969_4.jpg

Након свечаног отварања, представници ПССС Неготин и хемијске куће „ГАЛЕНИКА-ФИТОФАРМАЦИЈА“, из Земуна, одржали су предавања из области воћарства и воћарске производње.

3969_7.jpg

Пригодан културно-уметнички програм извели су чланови КУД-а „Карбулово“, из Карбулова, али и њихови гости, чланови КУД-а „Мокрањац“, из Мокрања. Саставни део програма била је и изложба јабука овогодишњег рода.

 

3969_6.jpg

Покровитељи манифестације су општина Неготин, Удружење воћара „Воћар – Карбулово“, из Карбулова, Месна заједница Карбулово и „ГАЛЕНИКА-ФИТОФАРМАЦИЈА“, из Земуна.