Уторак, 05. Мај 2015.

Одржана тринаеста седница Скупштине општине Неготин

Данас је одржана тринаеста по реду седница Скупштине општине Неготин, на којој су одборници расправљали о седам тачака дневног реда.

Одборници су након образложења Надежде Тодоровић, секретара СО Неготин и краће дискусије усвојили Одлуку о прихватању иницијативе за оснивање Савета скупштина градова и општина Југоисточне Србије. Општинама и градовима који прихвате ову иницијативу формирањем Савета биће омогућена лакша проходност према министарствима у реализацији значајних пројеката, а сарадња између општина и градова биће унапређена и покретањем заједничког сајта.

 

Готово без дискусије усвојена је Одлука о одређивању органа општине Неготин за учешће у закључивању колективних уговора за јавна предузећа чији је оснивач општина Неготин и Одлука о промени оснивачког акта ЈП „Боговина“ Бор.

 

Скупштина општине Неготин донела је и Одлуку о спровођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног предузећа за грађевинско земљиште општине Неготин, а након стављања ван снаге претходног конкурса за именовање директора ЈКП „Бадњево“ и Одлуку о расписивању новог конкурса за именовање директора Јавнох предузећа за комуналне делатности.

 

Одборници су разматрали и извештај ЈП за комуналне делатности „Бадњево“ Неготин о спровођењу Закључка СО Неготин од 17. јануара 2015. године који се односи на испоруку топлотне енергије.