Петак, 29. Мај 2015.

Одржана тридесетседма седница Општинског већа

Данас је одржана тридесетседма седница Општинског већа којом је председавала Надица Васић, заменица председника Општине Неготин.


Већници су након образложења Валентине Ђуричић, шефа Одељења за буџет и ЛПА и разматрања нацрта усвојили предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине Неготин за 2014. годину. Укупно остварени текући приходи и примања са пренетим средствима у 2014. години износе 1.151.777.000 динара, укупни извршени текући расходи и издаци 1.030.853.000 динара, док је разлика укупних прихoда и расхода 120.924.000 динара. Предлог Одлуке о завршном рачуну општине Неготин за 2014. годину разматраће пре усвајања и одборници СО Неготин на наредној седници.

Општинско веће усвојило је данас и предлог Одлуке о усвајању плана управљања отпадом на територији општине Неготин, предлог Решења о  давању сагласности на статут ЈП за изградњу и експлоатацију регионалног водосистема „Боговина“, као и предлог Одлуке о додељивању искључивог права јавним предузећима чији је оснивач Општина Неготин за обављање делатности пружања услуга на које се закон о јавним набавкама не примењује.

У оквиру својих надлежности, Општинско веће је данас, након разматрања нацрта утврдило и предлог Решења о измени решења о именовању чланова Школског одбора ОШ „Бранко Радичевић“. Овом изменом, уместо Горана Илића, за члана Школског одбора предложена је Ирена Јовановић, као представник јединице локалне самоуправе.

Чланови Општинског већа након разматрања предлога донели су Решења о отуђењу непосредном погодбом грађевинског земљишта у јавној својини Драгану Гергинићу из Прахова и Душици Николић из Радујевца, као и Одлуку о расписивању јавног надметања за отуђење грађевинског земљишта у јавној својини општине Неготин у катастарским општинама Неготин и Уровица и Решење о образовању Комисије за отуђење грађевинског земљишта у овим катастарским општинама.

На тридесетседмој седници након разматрања нацрта утврђен је и предлог Решења о разрешењу вршиоца дужности директора ЈП за грађевинско земљиште општине Неготин, као и предлог Решења о именовању директора ЈП за грађевинско земљиште општине Неготин.