Уторак, 18. Јун 2013.

Одржана тридесета седница СО Неготин

На тридесетој седници СО Неготин усвојен је завршни рачун буџета за 2012. годину, низ одлука о приступањи изради плана детаљне регулације туристичких, индустријских и комуналних комплекса  и размотрена друга актуелна питања. Седници су присуствовали и мр Милан Уруковић, председник Општине и чланови Општинског већа.

На почетку тридесетог заседања, одборници су обавештени да су Дамир Ракић, председник СО Неготин и одборнице Данијела Марковић и Љиљана Ђаковић приступили одборничкој групи УРС-ВДС-СДПС.

Како је у свом излагању нагласио Димитрије Петровић, шеф Одељења за буџет, финансије и ЛПА, буџет за прошлу годину остварен је са преко 95 одсто, односно са 973 милиона, од планираних милијарду и 24 милиона динара, што је више од очекиваног. Након дискусије завршни рачун за 2012. усвојен је са 32 гласа „за“.

У наставку седнице усвојене су одлуке о приступању изради плана детаљне регулације комплекса Хемијске индустрије у Прахову, Туристичко-рекреативног центра „Дунавски бисер“ у Михајловцу, Рогљевских и Рајачких пивница и азила за прихват паса и мачака. Одборници неготинске скупштине  изгласали су и одлуку о условном отпису камата на рачуне за грејање уз репрограм старих дугова и дали сагласност на другу измену и допуну програма рада са финансијским планом ЈП за грађевинско земљиште за 2013. годину. Донето је и решење о образовању комисије за именовање директора јавних предузећа чији је оснивач Општина Неготин и усвојен тарифни систем за обрачун топлотне енергије за тарифне купце.