Понедељак, 13. Март 2017.

Одржана тридесет пета седница Скупштине општине Неготин

Данас је одржана тридесет пета седница Скупштине општине Неготин којом је председавао др мед. Љубисав Божиловић. Седници су поред 39 одборника, присуствовали председник општине Неготин Владимир Величковић, заменик председника Бобан Стингић и чланови Општинског већа општине Неготин.

  

На почетку данашње седнице констатован је престанак мандата одборницима Скупштине општине Неготин, Владимиру Величковићу и Бобану Стингићу, због избора на функције председника и заменика председника општине Неготин. Њихово место у одборничким клупама заузеће Даниела Пејчић из Кобишнице и Небојша Станић из Малајнице са изборне листе окупљене око Српске напредне странке.

 

На тридесет петој седници Скупштине општине Неготин, без дискусије, донете су и одлуке о усвајању извештаја о раду и финансијском пословању Дома културе „Стеван Мокрањац“, Историјског архива, Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Музеја Крајине, Завода за урбанистичко планирање и пројектовање општине Неготин, Туристичке организације општине Неготин и Центра за социјални рад општине Неготин за 2016. годину. Након образложења директора Драгана Мијуцића, усвојене су и одлуке о усвајању Извештаја о раду са финансијским извештајем о обезбеђењу и утрошку средстава Јавног предузећа за грађевинско земљиште за период 01.01. – 30.11.2016. године и од 01.12. – 31.12. 2016. године.    

 

Већином гласова присутних одборника, усвојена је и Одлука о поверавању обављања послова управљања јавним и некатегорисаним путевима на територији општине Неготини, којом се овај посао поверава ЈКП „Бадњево“ Неготин.

Одборници су позитивно гласали и за Одлуку о изменама и допунама Одлуке о пијацама на територији општине Неготин и она је донета Због усклађивања Одлуке о пијацама са стањем на терену. Измене се између осталог односе на радно време пијаце у летњем и зимском период, као и недељом и у време празника, на време допремања и отпремања робе и врсту робе која се може продавати на цветној пијаци. 

Скупштина је дала сагласност на Дугорочни план пословне стратегије и развоја ЈКП „Бадњево“ за период 2017-2022. године и Средњорочни план од 2017. до 2019. године, због усклађивања са Законом о јавним предузећима. Из истог разлога усвојена је и  Одлука о изменама и допунама Одлуке о усклађивању оснивачког акта ЈКП „Бадњево“ Неготин.  Дата је сагласност и на Одлуку надзорног одбора ЈКП „Бадњево“ о усвајању ценовника о расписивању лицитације за годишњи закуп тезги на новој пијаци. Цене закупа остаће на прошлогодишњем нивоу, осим код дневне таксе која ће поскупети на 122,5 динара. Прва лицитација ове године биће одржана 22. марта и на њој ће право пречег закупа имати пољопривредни произвођачи са територије општине Неготин, док ће 25. марта, када ће бити одржана друга лицитација право закупа имати сва правна и физичка лица.   

   

Због припајања Јавног предузећа за грађевинско земљиште Јавном комуналном предузећу „Бадњево“, на дневном реду Скупштине нашао се и предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе – Општине Неготин за 2015. годину, који је такође усвојен већином гласова и без дускусије. Скупштина је усвојила и Решење о образовању Штаба за ванредне ситуације на територији општине Неготин.

Да данашњој седници донета су и решења о измени и допуни решења о избору председника, заменика председника и чланова комисија за развој месних заједница, за адмистративна питања, за омладину, спорт и физичку културу и комисије за комунално –стамбене послове и урбанизам. Маријана Мајсторовић изабрана је на место заменика председника у Комисији за развој месних заједница уместо Далибора Николића који је Комисији за административна питања заменио Бобана Стингића, након његовог избора за заменика председника општине Неготин. Владимира Величковића, који је 21. фебруара изабран за председника општине неготин, на месту председника Комисије за омладину, спорт и физичку културу, заменио је Иван Којић, док је на место председника у Комисији за комунално-стамбене послове и урбанизам изабрана Љиљана Чамџић уместо Милана Милића, који је поднео оставку на место одборника у СО Неготин.     

Седница је завршена одборничким питањима 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.