Уторак, 20. Март 2018.

Одржана трећа седница Скупштине општине Неготин

Данас је одржана трећа седница Скупштине општине Неготин, којом је председавао мр Милан Уруковић. Седници су присуствовали и Владимир Величковић, председник општине Неготин, Мерлина Селенић, заменица председника општине Неготин и чланови Општинског већа. 


На почетку трећег заседања локалног парламента донета је Одлука о потврђивању мандата одборнику Димитрију Лунгуловићу са изборне листе „Демократска странка – др Миомир Петковић Мома“, који је заменио Драгану Деуснер, која је на другој седници поднела оставку на место одборника.

Одборници Скупштине општине Неготин већином гласова усвојили су и  Одлуку о усвајању Програма развоја туризма општине Неготин за период од 2017. до 2026. године.  Програм развоја туризма општине Неготин, представља релевантан секторски документ чијом се применом доприноси реализацији основних развојних приоритета и циљева локалног економског и руралног развоја општине Неготин.

Након излагања директора Дома културе “Стеван Мокрањац”, Музеја Крајине, Историјског архива Неготин, Народне библиотеке “Доситеј Новаковић”, Центра за социјални рад Неготин и Туристичке организације општине Неготин, усвојени су и извештаји о раду и финансиjсkом пословању ових установа.

На другој седници изабрани су председници, заменици и чланови шест од једанаест комисија Скупштине општине Неготин, а на данашњем заседању парламента и преосталих пет и то комисија за омладину спорт и физичку културу, комисија за односе са верским заједницама, комисија за сарадњу са суседним земљама, међународним асоцијацијама локалних власти и радницима на привременом раду у иностранству, комисија за развој месних заједница и комисија за заштиту животне средине Скупштине општине Неготин.

На данашњој седници Скупштине општине Неготин донета су и Решења о измени Решења о именовању школских одбора ОШ “Момчило Ранковић” у Рајцу, “Вера Радосављевић” у Неготину, Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ основних школа „12. септембар“, „Вук Караџић“ и Неготинске гимназије.

Скупштина општине Неготин дала је и сагласност на  Одлуку НО ЈКП Бадњево о расписивању лицитације и утврђивању почетних цена за годишњи закуп тезги на зеленој пијаци за период 01. априла 2018. до 31. марта 2019. године. У односу на прошлу годину цене су увећане за 5 одсто, па ће тако почетна цена за пијачне тезге за продају пољопривредних производа – цвећа и занатске робе износити 10.500 динара без ПДВ -а, простор за продају садница из кавеза 13.125, за пијачне тезге са кавезима за продају лубеница и купуса 13.125 динара, а за пијачне тезге за продају млечних производа 15.750 без ПДВ-а.

На трећој седници Скупштине општине Неготин, донета је и Одлука о измени Одлуке о јавним паркиралиштима. Измену Одлуке иницирало је ЈКП „Бадњево“, а разлог за измену постојеће одлуке је регулисање продаје половних аутомобила, бостана и купуса на паркинг простору код Зелене пијаце, као и могућност наплате паркирања на подручју општине Неготин.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.