Петак, 22. Јун 2018.

Одржана шеста седница Скупштине општине Неготин

Данас је одржана шеста седница Скупштине општине Неготин, којом је председавао мр Милан Уруковић. Седници поред одборника присуствовали и Владимир Величковић, председник општине Неготин, Мерлина Селенић, заменица председника и чланови Општинског већа општине Неготин.


Одборници Скупштине општине Неготин на почетку шестог овогодишњег заседања, усвојили су Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Неготин за 2018. годину.

Како је образложила Љиљана Лицуловић, руководилац Одељења за буџет, финансије и локалну пореску администрацију, Најважнији разлози за први ребаланс буџета у овој години су распоређивање вишка прихода из ранијих година, који је утврђен завршним рачуном за 2017.годину, а који треба расподелити првим ребалансом, као и потреба финансирања санације и адаптације топловода од топлане Борска до улице Србе Јовановића у износу од 58 милиона динара. Ребалансом је 40.800.000 динара за ове намене обезбеђено из буџетских средстава, а 17.200.000 из вишка прихода. Предлогом Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Неготин за 2018. годину, опредељено је и додатних милион динара за два програма комасације у катастарским општинама Рајац и Смедовац, односно Речка и Чубра. Из буџета Општине Неготин за за два програма комасације биће издвојено 4.000.000 динара, док ће преостали 5.250.000 динара финансирати Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.


На данашњој седници усвојене су и све одлуке које се односе на ова два програма комасације.

Већином гласова присутних одборника усвојена је и Одлука о изменама и допунама Одлуке о Општинској управи општине Неготин, по којој ће, у циљу ефикаснијег рада и бољег обављања послова из надлежности,  Општинска управа имати осам организационих јединица уместо досадашњих десет. Одељењу за урбанизам и грађевинарство додати су послови организационе јединице Службе за заштиту животне средине, а Служби  за скупштинске  и нормативно правне послове, послови Службе за послове председника Општине и Општинског већа.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.