Петак, 20. Април 2018.

Одржана шеста седница Општинског већа

Данас је одржана шеста по реду седница Општинског већа општине Неготин, којом је председавао Владимир Величковић, председник општине Неготин.


Чланови Општинског већа на почетку данашње седнице утврдили су предлог одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе- општине Неготин за 2017. годину. На основу Одлуке Владе Републике Србије о максималном броју запослених на неодређено време у систему државних органа, систему јавних служби, систему Аутономне покрајине Војводине и систему локалних самоуправа, за општину Неготин која спада у локалне самоуправе до 50.000 становника, за 2017. годину утврђен је максималан број запослених од 460. На основу предлога Одлуке, који је усвојило Општинско веће и који ће се наћи на наредној седници Скупштине општине Неготин, број запослених у Општинској управи смањиће се са 144 на 136, у Дому културе са 19 на 18, ЈКП „Бадњево“ са 192 на 182, а код месних заједница са 4 на 3.

Општинско веће је данас утврдило и предлог Одлуке о општинској управи општине Неготин, а разлози за њено доношење налазе се у потреби да се ОУ Неготин, као јединствени орган општине, који врши поверене и послове из свог изворног делокруга, одликује особинама функционалне, стручне, непристрасне и управе орјентисане према потребама грађана.

Већници су данас разматрали нацрт и утврдили и предлог Одлуке о допуни Одлуке о локалним комуналним таксама на територији општине Неготин, којој се отклањају правно технички недостаци настали приликом обраде основног текста одлуке. На данашњој седници усвојен је и предлог Одлуке о улицама, локалним и некатегорисаним путевима, као и предлог решења о усвајању почетног ликвидационог биланса Завода за урбанистичко планирање и пројектовање општине Неготин.

Утврђени су и предлози решења о измени решења о именовању чланова Управног одбора ПУ „Пчелица“ и школских одбора Техничке школе, ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Јабуковцу и „Стеван Мокрањац“ у Кобишници.


Чланови Општинског већа након образложења Валентине Ђуричић, руководиоца Одељења за буџет, финансије и полакну пореску администрацију, усвојили су и Програм коришћења средстава за унапређење безбедности саобраћаја на територији општине Неготин за 2018. годину, којим се утврђује начин коришћења средстава од наплаћених казни за саобраћајне прекршаје на територији општине Неготин. Донет је и Закључак о повраћају средстава у буџет Републике Србије – Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у износу од 2.999.200,12 динара, због ненаменског трошења током 2016. године.

Веће је дало и сагласности да Општина Неготин учествује у пројекту „Прекогранично повезивање кроз промоцију културе саобраћаја у општинама Дробета Турну Северин, Кладово и Неготин“ и буде носилац пројекта „Мрежа младих у борби са сиромаштвом и социјалном искљученошћу“.

На шестој по реду седници донето је и Решење о измени Решења о образовању локалног савета за миграције опђштине Неготин и дата сагласнот на трећу измену и допуну систематизације радних места Јавног предузећа за комуналне делатности „Бадњево“.

Општинско веће разматрало је и жалбе и приговоре физичких и правних лица на решења и одлуке Одељења за инспекцијске послове и Одељења за друштвене делатности, привреду и развој и Комисије за стипендирање студената и ученика средњих школа.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.