Субота, 20. Јануар 2018.

Одржана седма „Весела чаршија“

Много је прича испричано о старој Неготинској чаршији, данас улици Кнеза Михаила у Неготину. И данас је својим животом причају сви они који у њој живе, а она све нас спаја. Тако је било и на седмој по реду манифестацији „Весела чаршија“, коју су под покровитељством општине Неготин заједнички организовали Туристичка организација општине Неготин, Дом културе „Стеван Мокрањац“ и власници локала из ове улице.

 

Неготинце је на Боголављене у старој чаршији поздравио и председник општине Неготин, који је између осталог рекао да овакве манифестације могу да се организују само у градовима који имају богату прошлост и најавио да ће локална самоуправа и у наредном периоду подржати „Веселу чаршију“, која ће сигурно постати традиионална. 

 

И седма по реду „Весела чаршија“ у улици Кнеза Михаила, донела је низ занимљивих садржаја  и својеврсних сећања, која није било баш лако причати на температури у минусу. Али и у томе су успели управо они који су везани за стару неготинску чаршију, о којој је својевремено писао хроничар  чика Ђорђе Божиновић.

   

Неготинце је на стару чаршију подсетила новинарка Јованка Станојевић, која је имала прилике да слуша и бележи приче многих Неготинаца о старом Неготину,

  

Током програма који је приређен у срцу неготинске старе чаршије, Драгољуб Фируловић-Џо, поздравио је присутне незваничном химном нашег града, а етно група „Класје“ из основне школе „Вук Караџић“ под вођством Душице Ђурђић, отпевала је песму о старој чаршији, аутора Саше Грујића.

  

Власта Младеновић говорио је стихове песме „VI руковет за Хајдук Вељка“, а професорка соло певања у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац, Ана Павлић и њена ученица Јелена Драгомировић, као и певачка група Удружења пензионера општине Неготин својим песмама дочарале су накратко атмосферу из веселе старе чаршије.  

  

За добро расположење Неготинаца на Богојављење побринуо се и староградски оркестар „Каваљери“ и Дувачки оркестар „Хајдук Вељко“ под управом Бранета Јовановића.

        

Посебна пажња иове године посвећена је нашим најмлађим суграђанима, које су осим слатким посластицама организатори "Веселе чаршије" изненадили и доласком њихових јунака из цртаних филмова. 

 

Генерални покровитељ „Веселе чаршије“ Општина Неготин, обезбедила је послужење за посетиоце, а то су учинили и предузетници који имају радње у овој улици и људи добре воље у границама својих могућности.

 

Весело је  било у чаршији неготинској – у улици Кнез Михаиловој у продуженом празновању новогодишњих и свих лепих јануарских празника. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.