Среда, 25. Јун 2014.

Одржана седма седница Општинског већа

Општинско веће утврдило је предлог нових чланова Изборне комисије општине Неготин у сталном саставу. а у складу са новим саставом општинског парламента. Предложену комисију чине председник и десет чланова који имају заменике и то на предлог одборничких група у СО Неготин, сразмерно броју одборника.

Тако Одборничка група Александар Вучић-Будућност у коју верујем: СНС, СДПС, НС, СПО, ПС, има пет чланова, Одборничка група Ивица Дачић-СПС,ЈС, четири члана и Одборничка група Радмила Геров-ЛДП, два члана.

За председника Изборне комисије предложен је адвокат Мирослав Лазић, као представник Одборничке групе Александар Вучић-Будућност у коју верујем, СНС, СДПС, НС, СПО, ПС.

Чланови већа утврдили су и предлог решења о именовању чланова Школског одбора ОШ “Стеван Мокрањац“ у Кобишници.

Из буџета општине Неготин, по решењу Општинског већа, издвојено је је 5,5 милиона динара за ЈКП “Бадњево“ и то за измиривање обавеза на сређивању даљинског система грејања које је настало у периоду важења уговора о ангажовању подизвођача за пружање услуге грејања.

Захтев ЈКП “Бадњево“ иначе, сачињен је на бази споразумног раскида уговора са „Топлинг грејање“ д.о.о. Београд. На предлог Јована Миловановића, председника општине Неготин, Општинско веће донело је и закључак да се за наредну седницу припреми информација о власништву топлане Борска.