Понедељак, 04. Јул 2016.

Одржана седма редовна седница Штаба за ванредне ситуације

Данас је одржана седма редовна седница штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин, којом је у одсуству команданта и заменика команданта Штаба председавао начелник Штаба Зоран Траиловић. 

На седници је разматрана релизација Закључака са треће ванредне седнице штаба за ванредне ситуације и Извештај Стручно-оперативног тима о активностима и спроведеним закључцима. 

Према подацима ветеринарске станице, који су достављени стручно-оперативном тиму, на територији општине Неготин регистровано је 4.665 грла стоке, а ветеринарска станица добила је 5.000 вакцина. Вакцинација је у току и извештаји о дневном вакцинисању се достављају стручно-оперативном тиму који ће на крају имати тачан број вакцинисане стоке. 

На данашњој седници донет је Закључак за координацију активности на  вакцинисању стоке и обавештавању пољопривредних газдинстава кроз размену података између ветеринарске станице која врши вакцинисање стоке и стручно-оперативног тима штаба за ванредне ситуације. 

Извештаји о активностима поднели су и представник „ ЗЗЈЗ “ Тимок Зајечар, шеф ветеринарске инспекције за Борски округ Тијана Алексић и представник Ветеринарске станице „ Дуо Вет “ Неготин. 

Др Јелена Цветковић, из Завода за јавно здравље „Тимок“ из Зајечара, известила је штаб о мерама које се предузимају у општини Зајечар и предложила предузимање превентивних мера које се могу спровести уз доставу броја сеоских домаћинстава и списка повереника у месним заједницама. Донет је Закључак да стручно-оперативни тим припреми и  достави Заводу за јавно здравље „Тимок“ Зајечар наведене спискове како би се доставила цена за извршење дезинсекције и дезинфекције. 

Тијана Алексић, шеф ветеринарске инспекције за Борски округ упознала је чланове штаба са радом ветеринарске  инспекције и мерама које су предузете на забрани промета стоке и одржавању сточних пијаца и вашара; 

Ветеринарска станица „Дуо Вет“ координираће рад са Општинским органима на реализацији вакцинације у Месним заједницама на основу утрошака средстава која су одобрена за те намене.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.