Среда, 01. Јун 2016.

Одржана седамдесета седница Општинског већа општине Неготин

Данас је одржана седамдесета седница Општинског већа општине Неготин, којим је председавао Јован Миловановић, председник општине Неготин.


Након разматрања нацрта и образложења Валентине Ђуричић, шефа Одељења за буџет, финансије и ЛПА утврђен је предлог Одлуке о завршном рачуну општине Неготин за 2015. годину.

Општинско веће утврдило је и предлог Решење о именовању Комисије за оцену степена психофизичке ометености детета до навршених пет година живота. Комисију чини пет лекара специјалиста и то : специјалиста педијатрије, психолог,специјалиста офтамологије, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације и специјалиста неурологије. Веће је утврдило и предлог Решења о измени решења за стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих изван здравствене установе.

Чланови Општинског већа утврдили су и предлог Решења о измени члана школског одбора Техничке школе у Неготину. До измене је дошло због оставке Игора Петровића на место у школском одбору, па је на његово место, као свог представника, локална самоуправа именовала Драгољуба Островљановића.

Веће је утврдило и предлог Решење о прибављању непокретности у јавну својину општине Неготин прикупљањем писмених понуда у КО Сиколе 1. Непокретност се прибавља за потребе проширења гробља у селу Сиколе.  

На данашњој седници разматран је и предлог и донета Одлука о техничком регулисању саобраћаја на путевима и улицама за насеље Неготин. Овом Одлуком регулише се техничко регулисање саобраћаја у насељеном месту Неготин, на основу Пројекта техничког регулисања саобраћаја који је израдио MHM -Projekt  d.o.o iz Novog Sada.

Усвојен и Оперативни план одбране од поплава вода другог реда за 2016. годину на територији општине Неготин.

Веће је одбило захтева Божидара Степановића из Неготина за исплату накнаде за извођење радова на санацији главне уличне фасаде на стамбеном објекту у улици Станка Пауновића бр. 10, с обзиром да је објекат евидентиран као културно добро.

Чланови Општинског већа усвојили су и закључке о давању сагласности председнику општине Неготин за доношење Решења о преносу средстава из буџета општине Неготин у износу од 106.255 динара на име фасадерско – молерских радова на храму Вазнесења господњег у јасеници и 500.130 динара на име изведених грађевинско-занатских и електро радова на цркви Свете Петке у Малајници. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.