Петак, 29. Јул 2016.

Одржана седамдесет пета седница Општинског већа

Данас је одржана седамдесет пета седница општинског већа општине Неготин, којим је председавао Јован Миловановић, председник општине.

Након образложења Валентине Ђуричић, шефа Одељења за буџет, финансије и ЛПА и кражег разматрања, Општинско веће је прихватило Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Неготин за период јануар – јун 2016. године.  Закључно са 30. јуном, буџетски приходи остварени су у обиму од 455.111,916 динара, са наменским и ненаменским трансфером из Републике, односно 457.100,071 динара са при9мањима од продаје нефинансијске имовине и рефундацијом боловања преко 30 дана. Расходи и издаци буџета општине у истом периоду извршени су у укупном износу од 424.793,546 динара.

Општинско веће је након разматрања нацрта утврдило и предлог Одлуке о усвајању извештаја о раду са финансијским извештајем ЈП „Боговина“ Бор за 2015. Годину, као и предлог Решења о давању сагласности на програм о изменама и допунама програма пословања са финансијским планом овог предузећа, чији је један од оснивача и Општина Неготин.

На данашњој седници , Веће је утврдило и предлог Одлука о прибављању непокретности у јавну својину бестеретним правним послом у катастарским општинама Вратна, Уровица, Брестовац, Чубра и непосредном погодбом уз накнаду у катастарској општини Мала каменица. Такође утврђен је ие предлог Решења о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини општине Неготин непосредном погодбом у КО Уровица.

Веће је на седамдесет петој седници прихватило и захтев начелнице ОУ Неготин и дало сагласност на измену и допуну Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у општинској управи општине Неготин. Донета је и Одлука о продаји службеног аутомобила општине Неготин путем јавне продаје. Реч је о возилу Опел Омега 3.0, које није у возном стању.

Општинско веће је одобрило и да се Добровољном ватрогасном друштву Јабуковац, из буџета Општине Неготин,  предаце средства у износу од 120 000 динара за набавку горива и мазива за четири ватрогасна возила, као и ЈКП „Бадњево“ Неготин , 649.188 динара на име набавке 10 металних контејнера. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.