Четвртак, 25. Фебруар 2021.

ОДРЖАНА РЕДОВНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА

У среду 24. фебруара, у просторијама Ресторана 202 на Радујевачком путу, одржана је редовна седница Скупштине Општинског фудбалског савеза Неготин. Седници су, поред 19 од укупно 27 чланова скупштине, присуствовали и Владимир Величковић, председник Општине Неготин и његов заменик Богдан Гугић који су поздравили присутне чланове скуштине и истакли да се локална самоуправа труди да подржи рад спортских организација и удружења. У овој години у плану је изградња и службених просторија фудбалским клубовима „Уровица“ и „Младост“ из Карбулова и куповина спортске опреме за 11 клубова месних заједница. Уједно, поздравили су успехе фудбалских клубова „Дунав“ који се низ година такмичи у Српској лиги Исток, „Хајдук Вељка“ који у јесењем делу такмичарске сезоне 2020/21. дели прво место са великим шансама да пређе у виши ранг такмичења, Српску лигу – Исток, и „Слогу“ из Кобишнице јесењег првака Окружне лиге Бор који такође има велике шансе да се пласира у виши степен такмичења, Зону Исток.


На дневном реду седнице Скупштине били су,  између осталог, избор радног председништва, извештај верификационе комисије, извештај о раду између две скупштине и усвајање финансијског извештаја Општинског фудбалског савеза.


У неготинској Општинској фудбалској лиги тренутно се такмичи пет клубова: ФК „Милошево“, ФК „Врело“ Шаркамен, ФК „Речка“, ОФК „Сиколе“ и ОФК „Тамнич“. Очекује се, да се овим клубовима у следећој сезони прикључе још два клуба.  У Окружној лиги Бор поред ФК „Слоге“ Кобишница такмиче се ФК „БСК 1934“ Буковче, ФК „Полет“ Јабуковац,ФК Уровица и ФК „Младост“ Карбулово, а у Зони Исток поред  ФК „Хајдук Вељко“ такмичи се и ФК „Браник“ из Штубика. Према подацима Општинског фудбалског савеза у општини Неготин регистровано је близу 800 играча свих селекција.



 



* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.