Недеља, 20. Март 2016.

Одржана редовна Годишња скупштина Друштва пчелара „Хајдук Вељко“

У суботу 19. марта у великој сали СО Неготин одржана је редовна Годишња скупштина Друштва пчелара „Хајдук Вељко“ из Неготина којој су присуствовали Јован Миловановић, председник Општине Неготин и Милутин Петровић, заменик Савеза пчеларских организација Србије и друге званице.

   

Скупштина је после избора радних тела и краће дискусије, усвојила Извештај о раду, Финансијски извештај и Извештај НО за 2015.годину и План рада Друштва за ову годину.

  

Признања Савеза пчеларских организација Србије, истакнутим појединцима и пчеларима који су допринели развоју пчеларства у општини Неготин, уручио је Милутин Петровић, заменик председника СПОС-а. Јован Миловановић, председник Општине Неготин се у име свих захвалио на признању.

   

У наставку је уследило предавање магистра проф. Биљане Стаменковић са Пољопривредног факултета у Новом Саду о  тровању пчела, утицају ГМО на пчеларство и припреми пчелињих заједница за багремову пашу.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.