Петак, 03. Новембар 2017.

Одржана прва седница Привременог органа општине Неготин

Након распуштања Скупштине општине Неготин и увођења привремених мера, данас је одржана прва седница Привременог органа, којој су поред председника Владимира Величковића присуствовали и чланови Бобан Стингић, Мерлина Селенић, Милан Уруковић и Милош Гагић. На дневном реду прве седнице решења о разрешењу вршиоца законодавне и извршне власти.

 

Влада Републике Србије, на предлог Министарства државне управе и локалне самоуправе, 26. октобра увела је привремене мере у општини Неготин и формирала Привремени орган, а данас је одржана прва седница на којој су освојена процедурална решења.  

“Привремени орган је почео са радом. Кренули смо са техничким стварима, како би локална самоуправа што пре кренула са функционисањем и како грађани не би осетили било какву кризу. Данас смо, као што процедура налаже, усвојили сва решења о разрешењу законодавних и извршних вршиоца власти. Сва решења прихваћена су једногласно и сада следе остале процедуралне радње и онда можемо да кренемо са радом.  Привремени орган ће радити све што је у његовој надлежности, биће формиране и одговарајуће комисије, неопходне за функционисање Привременог органа,  а бавићемо се и даље и проблемима грађанства и сматрам да се, увођење привремених мера у општини Неготин, неће осетити.“ – истакао је Владимир Величковић, председник Привременог органа општине Неготин.  

На првој седници за секретара Привременог органа општине Неготин именован је Драгослав Нинић, досадашњи секретар Скупштине општине Неготин.

Привремени орган ће до конституисања нове скупштине и избора извршних органа јединице локалне самоуправе, обављати текуће и неодложне послове из надлежности скупштине и извршних органа јединице локалне самоуправе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.