Петак, 05. Јун 2015.

Одржана петнаеста седница Скупштине општине Неготин

Данас је одржана петнаеста седница Скупштине општине Неготин којом је председавао др мед. Љубисав Божиловић, и на којој су одборници усвојили низ одлука и решења из домена рада локалног парламента.

 

Одборници Скупштине општине Неготин усвојили су наданашњој седници Одлуку о завршном рачуну буџета општине Неготин за 2014. годину. Валентина Ђуричић, шеф Одељења за буџет и ЛПА, образложила је да укупно остварени текући приходи и примања са пренетим средствима у 2014. години износе 1.151.777.000 динара, укупни извршени текући расходи и издаци 1.030.853.000 динара, док је разлика укупних прихда и расхода 120.924.000 динара. Она је такође истакла да Одлука не садржи Извештај ревизора, а да је рок за доставу завршног рачуна Министарству финансија 15. јун.   

 

Скупштина је данас, након образложења Слободана Дијановића, шефа Службе за заштиту животне средине општине Неготин, усвојила и Одлуку о усвајању плана управљања отпадом на територији општине Неготин. Већином гласова присутних одборника, усвојена је и Одлука о додељивању искључивог права јавним предузећима чији је оснивач Општина Неготин за обављање делатности пружања услуга на које се закон о јавним набавкама не примењује, као и Решење о  давању сагласности на статут ЈП за изградњу и експлоатацију регионалног водосистема „Боговина“.  

У оквиру својих надлежности, Скупштина општине Неготин је донела и Решење о измени решења о именовању чланова Школског одбора ОШ „Бранко Радичевић“. Овом изменом, уместо Горана Илића, за члана Школског одбора предложена је Ирена Јовановић, као представник јединице локалне самоуправе.

 

На петнаестој седници локалног парламента донето је и Решење о разрешењу вршиоца дужности директора ЈП за грађевинско земљиште општине Неготин, Драгана Мијуцића, који је одмах након тога именован за директора ЈП за грађевинско земљиште, на основу спроведеног конкурса.

Одборници су као допуну дневног реда усвојили и Решење од измени решења о именовању чланова надзорног одбора ЈКП „Бадњево“, којим је Слободан Станковић именован за члана надзорног одбора уместо Драгана Кицуловића.